Xarxa Eduroam

Eduroam és una iniciativa de TERENA que facilita la mobilitat de les persones investigadores i estudiants europees, ja que els ofereix connectivitat en els seus desplaçaments a la resta d'institucions que estan connectades a Géant. D'aquesta manera, les persones usuàries de les institucions que participen en Eduroam tenen accés a Internet a través de les xarxes de la resta d'institucions participants.

 

La connexió d'una persona a la xarxa de la institució visitada (sempre que aquesta participi en Eduroam) és semblant a la connexió a la xarxa de la seva pròpia institució d'origen: el codi/nom i la clau/contrasenya necessaris per autenticar-se són els mateixos que els que s'utilitzen a la institució d'origen i l'única diferència pot ser el mètode d'accés a la xarxa.

 

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya participa en el projecte Eduroam, donant accés a persones d'UManresa i a persones usuàries d'altres institucions participants en Eduroam, mitjançant la coordinació del CESCA (Centre de Supercomputació de Catalunya), que realitza l'enllaç tècnic i administratiu entre les diferents institucions.

 

Amb el suport de

- Eduroam

- Rediris

- Geant2

- CSUC

 

Un cop validada la teva identitat, tindràs accés a Internet i podràs accedir a:

 

- Web: HTTP, HTTPS

- Correu: IMAP, IMAPs, POP3, POP3s, SMTP

- Altres: túnels SSH

 

Configuració

802.1x (SSID: eduroam)
Aquest forma de connexió és molt més segura i més aconsellable. En aquest cas hauràs de configurar l'ordinador, seguint una d'aquestes guies:

 

- Windows 10

- Linux

- MAC

- Dispositius iOS

- Dispositius Android

 

Cobertura

Actualment hi ha cobertura a varis punts del campus UManresa.

 

Suport tècnic

Per a qualsevol consulta relacionada amb el servei, els usuaris es poden adreçar al departament d’informàtica situat a la planta 2 de l'edifici FUB1 o al correu informatica@umanresa.cat.