Vés al contingut

Notícies

Imagen

Un alumne d'Infermeria durant una de les proves competencials o ACOES

111 estudiants de darrer curs d’Infermeria se sotmeten a una prova per avaluar competències que han d’haver assolit durant la seva formació

L’estudiantat de quart curs del Grau en Infermeria d’UManresa va participar la setmana passada en una nova edició de les proves que serveixen per avaluar si ha assolit les competències que ha de tenir com a futur professional d’infermeria. Les proves, conegudes com ACOE (Avaluació Clínica Objectiva i Estructurada), s’han fet entre el 14 i el 16 de febrer, a les instal·lacions del Centre d’Innovació en Simulació (CISARC) d’UManresa. Aquesta ha estat la primera vegada que superar les ACOE era imprescindible per aprovar el setè pràcticum dels estudis. L’estudiantat que hi ha participat ja havia passat per aquest mateix procés a segon curs, de manera que ha pogut veure el seu progrés i evolució.

En aquesta edició de les ACOES hi ha participat 111 estudiants de quart curs de Grau. Tots ells han hagut d’enfrontar-se a 10 escenaris o situacions relacionats amb les diferents àrees de coneixement que han de dominar quan acaben els estudis. Entre d’altres, han d’intervenir en situacions que posen a prova competències com el treball en equip i la relació interprofessional, la comunicació amb l’usuari, la seguretat de les persones, els procediments i els protocols, el procés de cures i qüestions d’ètica, valors i aspectes legals. 

UManresa va ser pionera en la implantació d’aquesta avaluació de competències al Grau en Infermeria. Aquesta aposta és possible gràcies a la implicació de tots els professionals que hi intervenen, un total de 28 persones entre docents, tècnics del Centre d’Innovació en Simulació i els actors que intervenen en les diferents situacions que es plantegen a l’estudiantat. 

Un any més, l’estudiantat que ha participat en les proves competencials les ha valorades positivament. La gran majoria han reconegut que tant el contingut com el disseny eren apropiats per al seu nivell competencial. Totes les persones que hi han participat rebran un informe individualitzat amb els resultats de la prova per saber quines de les habilitats i competències dominen i en quines han de millorar.

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte