Vés al contingut

Notícies

Imagen

Trobada internacional sobre infermeria i genètica a UManrsa

UManresa impulsa el coneixement sobre la infermeria genètica en un esdeveniment internacional que ha reunit professionals de sis països

UManresa va acollir entre el 26 i el 28 d’octubre la jornada internacional Genomics in the nursing professional, un esdeveniment que es va desenvolupar en format híbrid – presencial i online – i que va reunir representants i professionals d’institucions del Regne Unit, Canadà, Estats Units, Finlàndia, Eslovènia i Espanya. L’objectiu d’aquesta trobada, organitzada pels estudis de grau en Infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, era contribuir a la divulgació dels avantatges de combinar genètica i Infermeria. Durant la trobada es van exposar  i compartir experiències i projectes desenvolupats en diferents universitats i centres de recerca que constaten l'èxit d’utilitzar el coneixement genètic en l’àmbit de la salut i de la infermeria. També s’hi van donar a conèixer iniciatives educatives per a la formació en genètica entre professionals de la infermeria i estudiants de ciències de la salut.

Segons els organitzadors de la trobada internacional, els docents Cristina Garcia, Estel·la Ramírez i Daniel Garcia, aquest tipus d’actes contribueixen a visualitzar la importància de la genètica i ajuden a conscienciar professionals, institucions de la salut, universitats i estudiants de com la professió infermera pot aprofitar-se’n i fer la seva pròpia contribució.

UManresa formarà part, juntament amb universitats i centres de recerca de trenta països, en un projecte internacional COST que també treballarà en la promoció i la divulgació dels avantatges de la infermeria genètica. De fet, la trobada va servir també per afavorir el coneixement entre diferents institucions i organismes que formaran part d’aquest projecte i per establir aliances i col·laboracions per a noves iniciatives en aquest àmbit. 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte