Vés al contingut

Estudiar amb beca a UManresa

Imagen

estudiar amb beca

Les beques d'estudi estan pensades per facilitar un accés generalitzat a l'educació i la formació. N'hi ha de públiques, que atorga el Ministeri d'Educació, i d'altres que concedeixen els mateixos centres educatius, sobretot en el cas de les universitats privades. En general, tant les unes com les altres exigeixen requisits econòmics i acadèmics per accedir-hi. És important conèixer-los per poder-se beneficiar d'aquests ajuts que et permeten exercir el teu dret a una bona educació, en totes les etapes educatives, també la universitària.

 

Les beques d'UManresa t'ajuden a accedir a uns estudis universitaris de qualitat

1.- UManresa compta amb diversitat de beques i ajuts a l'estudi

UManresa disposa de diferent tipus de beques, amb imports diferents i per a situacions diferents del seu alumnat. N'hi ha tant per als estudiants de grau com per als de cicle formatiu de grau superior.

  • Beques UManresa. Tenen un import de 1.000€ cada una i s'adrecen a estudiants que es matriculin per a un curs complet (60 crèdits). Es poden sol·licitar des del moment en què fas la matrícula fins al setembre. Per adjudicar-les, es tenen en compte criteris de renda familiar i acadèmics (la nota d'accés o bé l'expedient acadèmic).
  • Beques de pràctiques extracurriculars. Tenen un import d'entre 2.000€ i 2.500€ i van associades a un contracte de pràctiques per prestar serveis en un departament o àrea de la Universitat. Els estudiants becats duen a terme activitats relacionades amb els seus estudis. Es poden sol·licitar des del moment en què fas la matrícula fins al setembre. Per adjudicar-les, es tenen en compte criteris de renda familiar i acadèmics (la nota d'accés o bé l'expedient acadèmic).
  • Beques Talent Socials. Aquesta beca consisteix en un descompte del 40% dels crèdits matriculats a primer curs dels estudis de la Facultat de Ciències Socials de Manresa (grau en ADE, grau en Gestió de la Societat Digitalgrau en Mestre d'Educació Infantil). Hi tenen accés totes les persones que la sol·licitin sempre que tinguin una nota d'accés de 8,5 o superior.
  • Beques UAT (Universitat a l'Abast de Tothom). Aquestes beques cobreixen les dues terceres parts del cost de la matrícula de qualsevol dels graus  o CFGS d'UManresa. S'adrecen a persones que accedeixen a la Universitat amb un bon expedient acadèmic i pocs recursos econòmics per finançar-se els estudis. Per optar-hi cal comptar amb un informe positiu del centre d'ensenyament on s'ha cursat el darrer curs (de batxillerat o del CFGS).

2.- També hi ha beques per a estades internacionals

No només hi ha beques per finançar la matrícula dels estudis. També pots accedir a altres tipus d'ajuts. Per exemple, pots demanar beca per participar en una estada internacional en el marc del programa Erasmus o SICUE. En aquest cas, pots accedir tant a la beca de la Unió Europea com a la pròpia d'UManresa, que són compatibles. També pots demanar-ne per fer pràctiques a l'estranger. L'Oficina de Relacions Internacionals d'UManresa t'ajuda a gestionar-les.

3.- Els ajuts a l'estudi poden prendre formes diferents a les beques

Les beques són una forma de finançar els estudis, però n'hi pot haver d'altres:

  • Estades a l'empresa remunerades, com les que s'inclouen en el programa Prèmium del grau en ADE d'UManresa.
  • Pagament fraccionat de la matrícula, tant si estudies un grau com si estudies un CFGS.
  • Crèdits sense interès o amb interessos reduïts, gràcies als acords d'UManresa amb diferents entitats bancàries, tant en el cas dels estudis de grau com de CFGS.

A UManresa, també pots acollir-te a un descompte si optes per fer un pagament únic de la matrícula.

4.- Les beques d'UManresa són compatibles amb les del Ministeri d'Educació

Els estudiants d'UManresa poden compatibilitzar les beques del Ministeri amb les pròpies de la Universitat per poder gaudir d'una experiència formativa de qualitat a un cost assequible.

 

 

El que has de saber sobre les beques del Ministeri d'Educació

1.- El període per sol·licitar les beques del Ministeri d'Educació va del 30 de març al 12 de maig

Si tens pensat demanar una beca per continuar estudiant el curs vinent, tant si comences uns estudis nous com si continues els que estàs fent ara, has de fer-ho entre el 30 de març i el 12 de maig de 2022. Tingues present que no s'obrirà cap més període per fer-ho.

2.- Les beques se sol·liciten online

Les beques de Ministeri d'Educació es demanen a través del seu web. Un cop fet el tràmit, assegura't que ha quedat presentada correctament i guarda el comprovant que es genera al final de procés.

És important revisar setmanalment el correu-e i l'apartat "Mis notificaciones" del web per poder donar resposta a temps a qualsevol sol·licitud d'informació o documentació que et pugui fer el Ministeri i que t'arribarà per aquests canals. Per exemple, es demanarà a les persones que demanin beca que actualitzin les dades acadèmiques a partir del mes d'agost o setembre quan la matrícula ja sigui efectiva i ja sigui definitiva la tria d'estudis i de centre.

3.- Les beques estan condicionades a requisits econòmics i acadèmics

Els requisits econòmics per accedir a una beca del Ministeri d'Educació tenen a veure amb la renda familiar de l'estudiant i es detallen en la convocatoria de la beca. Consulta'ls i comprova si els compleixes abans de fer la sol·licitud.

Els requisits acadèmics per poder gaudir d'una beca del Ministeri d'Educació inclouen tenir una nota mínima de 5 sense tenir en compte la fase específica per a les persones que accedeixen a la universitat des d'un CFGS o l'EBAU. D'altra banda, també cal matricular-se a 60 crèdits per a un curs complet o entre 30 i 59 crèdits, si s'opta per seguir una via lenta. Podran ser menys de 30 crèdits només en el cas en que es finalitzin els estudis.

4.- Els estudiants d'UManresa poden sol·licitar les beques del Ministeri d'Educació

Els estudiants d'UManresa poden accedir a les beques que atorga el Ministeri d'Educació, igual que els estudiants de les universitats públiques. De fet, durant el curs 2020-2021, se'n van beneficiar un total de 47, molts dels quals van compatibilitzar-les amb d'altres de pròpies de la Universitat.

Comentaris

Buenos dias soy Josean…

Enviat per JOSEAN MARTINEZ el dj., 22/09/2022 - 09:16

Buenos dias soy Josean Martinez padre de Eva Martinez Torres alumna de primero de enfermeria, somos de Pamplona y este año hemos solicitado una beca a la Umanresa, no se en q proceso esta ni cuando podremos saber si se nos ha concedidio, tambien quisiera mas informacion de que tipo de becas podrian ser afines a las caracteristicas de mi hija ya que esta desplazada a Manresa con los gastos que conlleva. Solicitamos la beca del ministerio pero creo q nos la han denegado.
Un saludo.

Afegeix un nou comentari

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte