Curs Control d'hemorràgies

Preinscripció online

 

Les hemorràgies externes s'han convertit en la principal causa de mort en els pacients que pateixen traumatismes severs, per això el seu control és la tècnica més efectiva per disminuir la mort en els primers minuts de l'assistència. Les noves tecnologies i sobretot la formació en el maneig dels nous elements i dispositius, ofereixen una alternativa i un nou camp per al maneig de les hemorràgies exanguinantes. Torniquets, apòsits hemostàtics, i control per pressió de les hemorràgies és la manera més efectiva de gestionar aquests incidents.

 

El curs Control d'hemorràgies està dissenyat per a aquells que poden ser cridats a respondre i donar atenció improvisada davant un sagnat massiu, per a això el coneixement dels nous materials és imprescindible davant d'una situació de risc vital localitzada o en un lloc remot. Els participants aprendran a detectar una hemorràgia exanguinante i a controlar hemorràgies massives.

curs control hemorragies

Informació general

ADREÇAT A
Metges, infermers, i Tècnics en Emergències Sanitàries i Bombers.
___
MODALITAT
Presencial
___
DURADA
5h
___
CALENDARI
22 de maig de 2021
___
HORARIS
dissabte, de 9 h a 14 h
___
LLOC
UManresa - Fundació Universitària del Bages
(Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya)
Av. Universitària, 4-6
08242 Manresa (Barcelona)
___
ACREDITACIÓ
Certificat expedit per UManresa (requisit d'assistència al 80% de les classes)
___
PREU
70 euros
___
CURS BONIFICABLE
Aquesta formació pot ser bonificable per l’empresa mitjançant la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo, en funció del crèdit que tingui disponible. Alternativament, en el cas que la formació es realitzi en horari laboral, l’empresa pot bonificar-se els costos salarials de les hores que el treballador inverteixi en la seva formació com a PIF – Permís Individual de Formació.

Programa

1. Introducció
2. Desenvolupament de temari
3. Ús del Torniquet. Taller de col·locació de Torniquets
4. Control d'hemorràgies per pressió. Taller de "Wound Packing"
5. Cobertura de ferides. Taller col·locació d'embenat
6. Farmacioles individuals vs farmacioles d'accés públic
7. Consens de Hartford

Professorat

FÈLIX COLLADA CAÑAMARES
Actualment en actiu en Unitat d'Operacions SEM 112 Catalunya. Diplomat Universitari en Infermeria i màsters i postgraus universitari enfocats al pacient crític. Formació i direcció de programes tàctics com TCCC, FEST3 i SVAD. Instructor operatiu de materials aplicats en entorn d'atemptat contra civils i FCS per Persys a Israel. Operador HEMS, instructor/director de ADLS (Suport Vital Avançat en Desastres), instructor de SVA (suport vital avançat), instructor en sistemes intraossis i firmadir en Cad. Labs, instructor/director AST (Assistència sanitària tàctica), instructor ESCI-BCON (Emergency and care institute; Bleeding control for the Injured), instructor del programa "Stoop the Bleed" de l'American Collegue of Surgeons, instructor en maneig avançat de la via aèria i instructor acreditat per AESA en Medicina Aeronàutica

més informació i contacte

Centre Internacional de Formació Contínua
Av. Universitària, 4-6
08242 Manresa (Barcelona)
T. (+34) 93 875 73 48
infofc@umanresa.cat

 

El Centre Internacional de Formació Contínua d'UManresa es reserva el dret d’anul·lar el programa si la quantitat d’inscripcions no és suficient per a la seva realització. En aquest cas es comunicarà als participants per tal de procedir a efectuar el retorn del pagament.