Vés al contingut

Formació dual

Imagen

Formació dual a l'empresa

Formació dual: Formació en alternança a l'empresa

Tots els cicles formatius de grau superior (CFGS) del Campus Professional UManresa s'ofereixen en modalitat dual (o en alternança) a l'empresa. Així, l'estudiant pot optar, si ho desitja i reuneix els requisits, per realitzar una part de la seva formació en un centre de treball. En aquest cas, el mòdul de pràctiques i el mòdul dual previstos en el pla d'estudis es duen a terme en una empresa del sector de l'especialitat formativa del cicle, ja sigui com a assalariat o com a becari.

Imagen

formació dual

L'estada a l'empresa en la modalitat dual es desenvolupa en dues fases.

  • Estada de pràctiques. El seu objectiu és que l'estudiant s'adapti al funcionament de l'empresa. Té una durada aproximada de 100 hores i no és remunerada.
  • Formació dual a l'empresa. En acabar el període de pràctiques, comença l'estada remunerada. La relació entre empresa i estudiant es vehicula a través d'un contracte laboral o una beca. Té una durada d'entre 900 i 1.000 hores.

La formació dual requereix un acord entre empresa i el Campus Professional UManresa que s'articula a través d'un conveni de col·laboració. Entre altres compromisos, l'empresa ha de nomenar un tutor que faci el seguiment de l'alumne aprenent i  que es coordini  amb els responsables del centre educatiu.

 

La formació dual a l'empresa ofereix avantatges a les empreses i als estudiants

Per a les empreses, la formació dual recupera el model de l'aprenent que facilita la connexió entre els aprenentatges i les necessitats, processos i la pròpia cultura empresarial.

Per als estudiants, el fet de compaginar la formació al centre d'ensenyament amb un contracte o beca en una empresa facilita l'adquisició d'experiència professional i la millora de la seva ocupabilitat.

Contacta'ns per a més informació

icon-location-dark
Av Bases de Manresa, 1 08242 Manresa (Barcelona)
icon-phone-dark
93 875 73 88
icon-clock-dark

De dilluns a divendres, de 8 a 15h.


Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte