Vés al contingut

Prepara la teva visita al Saló de l'Ensenyament

Imagen

Estand del Saló de l'Ensenyament

Si encara no tens clar si estudiar un grau o bé un cicle formatiu de grau superior, el Saló de l'Ensenyament és una gran oportunitat per començar a encaminar el teu futur. 

Vine del 13 al 17 de març, a l'estand d’UManresa al Saló de l’Ensenyament i t'assessorarem sobre les característiques i avantatges dels diferents graus i cicles formatius de grau superior perquè decideixis el millor per a tu.

I per començar a planificar la teva visita al Saló de l'Ensenyament, et donem 8 consells per triar bé els teus estudis de grau o de cicle formatiu de grau superior.
 

1.- Fes una llista del que t'agrada fer

Et proposem que facis una llista dels temes que més t'interessen. Quines són les assignatures que t'han agradat més durant el batxillerat? En quines has tret millors notes?  Aquest filtre previ et servirà per anar directament als estands de les universitats que ofereixen aquests estudis al Saló de l’Ensenyament.

2.- Informa't sobre les sortides professionals

Fes una llista de graus i cicles formatius de grau superior d'estudis relacionats amb aquestes temàtiques, activitats o assignatures i informa't sobre les sortides professionals més habituals de les persones que es formen en aquest àmbit. T'imagines desenvolupant alguna d'aquestes professions en el futur? Valora diferents opcions. L'educació superior no es limita exclusivament als estudis universitaris. Existeix una oferta molt àmplia de cicles formatius de grau superior que t'ofereixen una formació molt enfocada a la pràctica professional. Alguns també es poden cursar dins de campus universitaris, com els que s'imparteixen al Campus Professional UManresa.

3.- Fes una llista d'universitats que imparteixen els estudis de grau i de CFGS que poden interessar-te

Quan vagis al Saló de l’Ensenyament, busca les universitats o centres que imparteixen aquests estudis. Abans, informa't de les condicions d'accés en cada cas:

  • Nota de tall. Tens prou nota per accedir-hi? A UManresa, per exemple, vam tenir notes de tall al grau en Infermeria (8) i al grau en Fisioteràpia (6,86).
  • Proves d'accés específiques. Hi ha alguns estudis, com ara els graus de Mestre d'Educació Primària o Mestre d'Educació Infantil, que requeixen haver superat unes proves específiques. En alguns casos, com a UManresa, tenim cursos específicament pensats per ajudar a superar aquestes Proves d'Aptitud Personal (PAP) i t'acompanyem durant tot el procés.
  • Preu. Pot variar molt en funció de si la universitat és pública o privada. Moltes universitats privades, com UManresa, compten amb beques pròpies i ajuts específics que són compatibles amb els del Ministeri d'Educació per ajudar-te a finançar els teus estudis de grau i de cicle formatiu de grau superior.
  • Modalitat. Hi ha estudis presencials, semipresencials i online, tant de grau com de cicle formatiu de grau superior. Cada modalitat t'ofereix uns avantatges diferents. Els estudis presencials et permeten viure la vida universitària i són molt importants en àmbits en què el component pràctic és elevat, però sovint requereixen una dedicació exclusiva que, per exemple, no et permet treballar, sobretot si t'has de desplaçar lluny del teu municipi. En canvi, les modalitats online són ideals per compaginar estudis i feina, tot i que el component de relació social queda més diluït. Els estudis semipresencials són una opció híbrida. UManresa imparteix en modalitat semipresencial els estudis de Podologia i Logopèdia. En aquests casos, la presencialitat es reserva per a aquelles activitats en què el fet de ser en una aula o taller és imprescindible. Els continguts teòrics o que es poden adquirir a partir del treball individual de l'alumnat es fan a distància.
  • Dobles titulacions o simultaneïtat d'estudis. Et permeten aconseguir titulacions complementàries com ara la simultaneïtat d'estudis que ofereix UManresa en Podologia i Fisioteràpia.

4.- Parla amb estudiants

Demana a persones que estiguin seguint aquests estudis que t'expliquin com és el seu dia a dia. Vine a l’estand d’UManresa al Saló de l’Ensenyament i parla amb diferents estudiants de grau i de cicle formatiu de grau superior perquè t’expliquin la seva experiència a UManresa com a alumnes d'estudis d'educació, empresa i salut.

5.- Parla amb professionals

Demana a persones que ja hagin acabat aquests estudis on treballen, què fan, si els va costar molt trobar la feina que tenen ara, quines perspectives de futur tenen, etc.

A l’estand d’UManresa, trobaràs diferents professors que t’orientaran sobre possibilitats de futur i sortides professionals. La majoria dels nostres professors són professionals en actiu que poden explicar-te amb molt de detall com és el dia a dia de la professió. Vine a coneixe’ls!

 

Visita, coneix, compara

Pots trobar molta informació d'aquesta al web Canal Universitats (sobre graus universitaris) i al del Departament d'Educació (sobre CFGS) de la Generalitat de Catalunya. També a les webs de les diferents universitats i centres d'ensenyament. Però tens altres maneres d'accedir-hi:

1.- Visita fires d'orientació. No et perdis el Saló de l'Ensenyament

A Catalunya, hi ha diferents fires en les quals pots trobar estands de les principals universitats i centres d'ensenyament del país. La més gran és el Saló de l'Ensenyament, que, aquest any, es fa a Barcelona del 13 al 17 de març. Hi trobaràs tots els centres que imparteixen educació superior, tant si són graus universitaris com si són CFGS. Aprofita per:

  • Parlar amb estudiants sobre la seva experiència.
  • Parlar amb professorat sobre les diferents matèries, el sistema d'avaluació, les sortides professionals.
  • Tenir més detalls sobre els estudis: assignatures, preus, beques, metodologia, programes d'intercanvis.


2.- Visita diferents universitats. Vine a les portes obertes d'UManresa

Totes les universitats organitzen jornades de portes obertes. Les d'UManresa són els dies 26 i 27 d'abril. Et permetrà:

  • Veure les instal·lacions, el seu estat, el nivell d'actualització dels seus equipaments.
  • Conèixer els diferents serveis que ofereix: residència d'estudiants, cafeteria, biblioteca, Escola d'Idiomes, espais de simulació, etc.

 

3.- Compara les propostes de les diferents universitats

Fes una atenció especial a:

  • El nombre d'alumnes per classe i la capacitat del centre per oferir una atenció personalitzada
  • Els serveis d'orientació i suport a la inserció laboral: disposa de borsa de treball?
  • Les possibilitats d'accedir a estades internacionals, a través de programes Erasmus, SICUE o altres de propis de la universitat.
  • La seva vinculació amb els sectors professionals vinculats als estudis. Programes com el Prèmium del grau en ADE d'UManresa i del Grau en Gestió de la Societat Digital són claus per assegurar que els estudis responen a les necessitats canviants del teixit empresarial i per facilitar la posterior inserció laboral dels graduats.
  • El prestigi de la universitat: en quina posició la situen els diferents rànquings?

 

Galeria de fotos

Saló de l'Ensenyament

També et pot interessar

 

Afegeix un nou comentari

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte