Vés al contingut

Educació

Imagen

Bàner UEducació

UEducació integra tota l'activitat docent, de serveis i de suport als professionals de l'àmbit educatiu. Suposa una aposta decidida d'UManresa per concentrar i generar coneixement en matèria educativa, transferir-lo als professionals i convertir-lo en propostes que impactin en la societat. Tota l'activitat es concentra en l'edifici FUB4 - UEducació, un espai especialment pensat per acollir activitat formativa, de recerca i de serveis educatius.

 

Estudis oficials

UManresa imparteix el grau de Mestre en Educació Infantil i també el CFGS d'Educació Infantil. Tant el grau universitari com la formació professional superior fan una atenció especial a la formació de persones capaces d'apropar l'esperit investigador i reflexiu sobre els fenòmens científics des de les primeres edats.

Grau de Mestre d'Educació Infantil

CFGS d'Educació Infantil

Imagen

Estudiant del grau en Mestre d'Educació Infantil fent pràctiques a l'Escola Sant Ignasi de Manresa

 

CIFE

Imagen

Dominica Díez i Rosa Vila durant el diàleg de l'Àgora 2022

El Centre d'Innovació i Formació en Educació d'UManresa (CIFE) s'ocupa de proveir formació permanent per al professorat i d'altres professionals de l’educació a les comarques centrals de Catalunya. Adreça els seus programes al professorat de les diferents etapes educatives (infantil, primària, ESO, batxillerat i formació professional). També fa assessoraments singularitzats per a escoles i instituts i organitza esdeveniments amb del fet educatiu com a eix principal.

Formació

Màsters i postgraus

Formació d'especialització i actualització

Escola d'estiu

 

Recursos per a professorat

Grups de treball

Àgora 2022

 

Serveis educatius

UManresa gestiona directament diferents serveis educatius oberts a la ciutadania amb voluntat de fer accessible el coneixement i la innovació que es genera en els grups de recerca i que s'ensenya a les aules.

Lab 0-6

El Lab 0-6 és un centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats. Promou l’interès per la ciència a partir de la iniciativa personal en la resolució de reptes, la presa de decisions amb intencionalitat i la vivència d’experiències positives d’aprenentatge científic. Fa suport a la formació inicial dels mestres d’educació infantil i a la formació permanent de mestres en actiu i desenvolupa amb els i les mestres experiències innovadores que es puguin dur a terme a les escoles. En l'àmbit de la recerca educativa, impulsa projectes d’investigació sobre didàctica de la ciència a les primeres edats.

Web del Lab 0-6

 

Escola bressol Upetita

La Upetita és una escola bressol gestionada pel grau en Mestra d’Educació Infantil i el CFGS d’Educació Infantil d’UManresa. El seu projecte educatiu duu a la pràctica la innovació pedagògica que s’ensenya a les aules universitàries d’UManresa. És un espai on les decisions es prenen en base a evidències demostrades per la recerca educativa i pel coneixement profund dels infants i famílies.

Web de l'escola bressol Upetita

 

Centre de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil Josep Maria Aloy

L'Edifici FUB4-UEducació aplega més de 8.000 publicacions que va recopilar Josep Maria Aloy al llarg de tota la seva trajectòria com a crític de literatura infantil i juvenil. Inclou diferents títols del gènere, articles i correspondència i és el fons més important en contes i novel·les per a infants i joves que hi ha a Catalunya. 

Centre de Documentació Josep Maria Aloy

Lab 0-6

Imagen

La llar d'infants Upetita ha iniciat l'activitat

 

Xarxa de relacions

UEducació col·labora amb diferents empreses i institucions per donar el màxim de visibilitat i projecció a les seves activitats de recerca, transferència, promoció i divulgació en l'àmbit educatiu.

Imagen

Logo Departament d'Educació

Departament d'Educació

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya col·labora estretament en les línies de treball del Lab 0_6 enfocades a la recerca educativa i a la formació del professorat.

ICL Iberia

ICL Iberia patrocina l'activitat de divulgació de la ciència a la primera infància del Lab 0_6.

Imagen

Logo Fibracat TV

Fibracat TV

El Lab 0_6 i Fibracat TV produeixen conjuntament una sèrie per a televisió de divulgació científica per a la primera infància.

Notícies

Imagen

Primera experiència Erasmus del Campus Professional UManresa

Aquest mes de juliol, tres alumnes del Campus Professional UManresa han iniciat una estada de pràctiques a l’estranger en el marc del programa Erasmus. Aquesta és la primera experiència Erasmus del Campus. Els primers a participar-hi són dos

Imagen

Lliurament de diplomes de les promocions 2024 del Campus Professional

Més de 300 persones assisteixen a l’acte que celebra la titulació d’una nova promoció del Campus Professional UManresa

El Campus Professional UManresa ha celebrat aquest dijous, 20 de juny, la titulació de 70 persones que aquest curs 2023-2024 han completat la seva formació als CFGS d’Educació Infantil, Administració i Finances, Comerç Internacional i Pròtesis

Imagen

Gala de lliurament dels premis Atrapallibres

Manresa acull la gala dels Premis Atrapallibres i Protagonista Jove, que han comptat amb la implicació d'UManresa

Foto: Mata Pich

El Teatre Kursaal de Manresa va acollir el dia 11 de juny l’acte de lliurament dels Premis Atrapallibres i Protagonista Jove. Impulsats pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil i considerats uns dels guardons culturals més

Imagen

Equips guanyadors dels premis La Ciència i els Infants i l'Enginyeria i els Infants 2024

Les propostes de l’Escola Font del Roure i de l’Escola Xoriguer guanyen els Premis La Ciència i L’Enginyeria i els Infants

L’Escola Font del Roure de Masquefa, amb la proposta titulada “Descobrint la llum. Buscant camins d’aprenentatge”, ha guanyat la sisena edició del premi La Ciència i els Infants, que convoca UManresa i que patrocina ICL Iberia. El jurat ha fet públic

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte