Modalitat |
Edició 1a |
Calendari Novembre 2025 – Juny 2026 |
Lloc Manresa - Terrassa |
Horaris |
Durada 30 ECTS |
Idioma |
Preu 2.910€ |
La readaptació de lesions esportives és una disciplina clau dins l’àmbit de la salut i el rendiment esportiu. La seva pràctica se situa en la intersecció entre la fisioteràpia i la preparació física, i és fonamental per garantir una tornada segura i eficaç a l’activitat esportiva després d’una lesió. Cada vegada més clubs, centres de salut i entitats esportives incorporen professionals especialitzats en readaptació dins els seus equips multidisciplinaris, responent a l’augment de la demanda d’intervencions més específiques i individualitzades.
El Postgrau en Readaptació de Lesions Esportives neix com a resposta a aquesta necessitat creixent, amb l’objectiu de formar professionals capaços d’integrar coneixements clínics i de preparació física per optimitzar el procés de recuperació funcional de l’esportista, des de la fase postlesional fins al retorn a la competició amb seguretat i eficiència.
Aquest programa està adreçat tant a fisioterapeutes com a preparadors físics que vulguin especialitzar-se en l’àmbit de la readaptació, adquirint les competències necessàries per col·laborar dins d’equips multidisciplinaris i en entorns d’alt rendiment o de pràctica esportiva recreativa.
El postgrau combina metodologies actives d’aprenentatge, integrant teoria, pràctica i estudis de cas reals. L’alumnat comptarà amb un quadre docent expert en fisioteràpia esportiva, preparació física i medicina de l’esport, així com amb accés a les instal·lacions i recursos del NEXT Terrassa. El programa formatiu pretén oferir una experiència formativa integrant tots els mòduls entre sí. Un viatge on el professional mobilitzarà l’après en cada etapa de manera transversal amb l’objectiu és oferir una metodologia clínica clara i segura.
Pels seus continguts específics, el perfil del professorat, les seves sortides professionals i l’enfocament pràctic i caràcter professionalitzador, aquest postgrau representa una oportunitat única al territori per a aquells professionals que vulguin liderar el procés de readaptació esportiva amb criteris de seguretat, evidència i eficiència.
Preguntes freqüents sobre el Postgrau de Readaptació de Lesions Esportives
1. Com és el format del Postgrau de Readaptació de Lesions Esportives?
El format és semipresencial perquè la gent que treballa pugui compaginar-ho sense problemes. Es tracta d’una formació de marcat caràcter pràctic i clínic. L'objectiu és que l'aula invertida prepari pels seminaris presencials, que seran 100% pràctics. Les sessions asíncrones combinaran diferents formats de continguts: classes gravades a l'estudi amb contingut teòric, apunts que prepararan els docents, materials de consulta…
2. El temari es centra en la readaptació de lesions, però també en la prevenció?
Al Postgrau de Readaptació de Lesions Esportives s’aborda principalment la readaptació de lesions esportives, però també es tracten conceptes com la fisiopatologia, la prevenció de lesions o les altres esferes amb què treballem en readaptació. Ens centrem en abordar aquestes lesions, però amb un context sòlid. Per això comptem amb la presència de metges de l'esport, traumatòlegs, fisioterapeutes, readaptadors i preparadors físics.
3. Com s'avalua el Postgrau de Readaptació de Lesions Esportives?
El treball de final de postgrau té un gran pes en l'avaluació, però també incorporem petits tests d’integració de conceptes teòrics i pràctics al final de cada mòdul. L’equip té un objectiu docent centrat en l’experiència i el perfil especialitzador.
4. On es faran els seminaris del Postgrau de Readaptació de Lesions Esportives?
Els seminaris del Postgrau es realitzaran entre la UManresa, el NEXT (Carrer Prat de la Riba 88, Terrassa) i altres instal·lacions esportives necessàries. Un seminari semipresencial i híbrid, que s’adapta a les necessitats de la formació.
5. Cal tenir experiència prèvia en l’àmbit de la readaptació per poder seguir el postgrau?
No és imprescindible haver treballat prèviament en readaptació, però sí que és important tenir formació o experiència en l’àmbit de la fisioteràpia o la preparació física. Tot el contingut es construeix de manera progressiva, i el format pràctic ajuda a aplicar els conceptes des del primer dia.
6. Puc fer el postgrau si només soc preparador físic o només fisioterapeuta?
Sí. El postgrau està dissenyat precisament per facilitar la col·laboració entre perfils diferents però complementaris. Tant si ets fisioterapeuta com si ets preparador físic, adquiriràs eines que et permetran entendre millor el procés complet de readaptació i treballar de manera integrada amb altres professionals. Gràcies a aquest Postgrau esdevindràs readaptador o readaptadora esportiu.
7. Quin tipus de suport tindré durant el curs?
Cada mòdul comptarà amb un referent docent que et podrà resoldre dubtes, i disposaràs d’un espai de comunicació continuada amb la coordinació del postgrau. A més, hi haurà sessions de seguiment col·lectiu i assessorament durant l’elaboració del treball final de postgrau.
8. Com s’organitza l’aula virtual i l’accés als materials?
L’aula virtual estarà sempre disponible durant tot el curs, amb accés fàcil i intuïtiu. Tindràs disponibles vídeos, lectures, presentacions, infografies… El contingut s’anirà desbloquejant per fases i tindràs un calendari orientatiu per ajudar-te a organitzar-te.
9. Hi ha pràctiques externes o contactes amb clubs esportius?
El postgrau no inclou pràctiques obligatòries en entitats externes, però sí que comptaràs amb casos clínics reals, simulacions i docents que treballen directament en clubs i centres de referència. A més, podràs establir contactes valuosos durant els seminaris presencials.
Sol·licita informació
Col.labora
Imagen
