Curs Ecografia clínica ABCDE per a urgències

Preinscripció online

 

La utilitat clínica en urgències hospitalàries i prehospitalàries de la ecografia està ja fora de dubtes i plenament consolidada. Introduir l’ús d’aquesta tècnica no invasiva en la valoració, a la capçalera dels malalts amb patologia aguda, per part de metges i infermers, permet millorar els resultats de sensibilitat i especificitat i, en definitiva, millorar l'assistència a les persones amb patologia temps-depenent.

 

El curs Ecografia clínica ABCDE per a urgències ofereix una formació inicial en ecografia clínica per a metges no radiòlegs i infermers d’urgències. El programa permet conèixer les conferències de consens, guies clíniques i recomanacions internacionals, alhora que s'integra l’ús de l'ecografia en el maneig global del ABCDE del malalt a urgències i es coneixen les limitacions que té la ecografia clínica.


Informació general

ADREÇAT A
Metges i Infermers, preferiblement que treballin a urgències hospitalàries o prehospitalàries.
___
MODALITAT
Presencial
___
DURADA
10 hores
___
CALENDARI
- Pendent -
___
HORARI
de 8 a 20h
___
LLOC
UManresa-Fundació Universitària del Bages
(Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya)
Av. Universitària, 4-6
08242 Manresa (Barcelona)
___
ACREDITACIÓ
Certificat expedit per UManresa.
___
PREU
170 euros
___
CURS BONIFICABLE
Aquesta formació pot ser bonificable per l’empresa mitjançant la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo, en funció del crèdit que tingui disponible. Alternativament, en el cas que la formació es realitzi en horari laboral, l’empresa pot bonificar-se els costos salarials de les hores que el treballador inverteixi en la seva formació com a PIF – Permís Individual de Formació.

Programa

Principis físics generals.
Utilitats de la ecografia clínica en la valoració de la A (via aèria).
Utilitats de la ecografia clínica en la valoració de la B (respiració).
Utilitats de la ecografia clínica en la valoració de la C (circulació).
Utilitats de la ecografia clínica en la valoració de la D (estat neurològic).
Utilitats de la ecografia clínica en la valoració de la E (Resta de aparells i sistemes).

Professorat

JOSÉ RAMÓN ALONSO VILADOT
Metge especialista en Medicina Interna. Urgències Hospital Clínic de Barcelona. Doctor en Medicina. Fellow en ecocardiografia. Coordinador català de ECOSoCMUE. Instructor de ECOSEMES i WINFOCUS Spain.
___
EVA LISTA ARIAS
Metgessa especialista en Medicina Familiar i Comunitària. Servei d’Urgències Hospital Parc Tauli de Sabadell. Instructora WINFOCUS Spain.
___
GINA ROGNONI AMREIN
Metgessa especialista en Medicina Intensiva. Hospital Sant Joan de Deu – ALTHAIA Xarxa Assistencial Universitària de Manresa i SEM Catalunya. GdT Ecografia Malalt Crític SOCMIC.
___
SUSANA SIMÓ MELÉNDEZ
Metgessa especialista en Urgències. Hospital Sant Joan de Deu – ALTHAIA Xarxa Assistencial Universitària de Manresa. Instructora ECOSEMES i WINFOCUS Spain.

més informació i contacte

Centre Internacional de Formació Contínua
Av. Universitària, 4-6
08242 Manresa (Barcelona)
T. (+34) 93 875 73 48
infofc@umanresa.cat

 

El Centre Internacional de Formació Contínua d'UManresa es reserva el dret d’anul·lar el programa si la quantitat d’inscripcions no és suficient per a la seva realització. En aquest cas es comunicarà als participants per tal de procedir a efectuar el retorn del pagament.